Almas mormor

En blogg om familj, hälsa och vardag

London

Allmänt Permalink0
Min bästa vän Cissi och jag åkte över till London över helgen. Min son Dan bor där sedan 5 år tillbaka, och nu tillsammans med Neyla, Dans flickvän. De bor i norra delen av London. Högst upp med en fantastisk utsikt över London City. Vi såg London eye bl.a från deras fönster. Mycket vackert!! 
 
Min kompis Cissi, hon är en fantastisk vän, så glad att jag har henne

Första dagen åkte vi tuben in mot centrala London, klev av vid Tottemham road och gick till Brittish museum. Nu var det ju så att även Londonbarnen har sportlov. Med andra ord mycket barn med föräldrar, överallt. Vi gick igenom våningarna med arkeologiska fynd från Egypten, Romarriket, Asien. Jag tycker det är roligt att läsa om gamla gravar, och vad man fann i dessa gravar. 
 
Efter museum besöket gick vi vidare ner mot piccadilly street för att gå på en afternoon tea. Vi serverades ett glas bubbel, därefter en liten förrätt med krabba. Sedan kom det stora kakfatet med små scones, marmelad och små bakelser. Det var onyttigt och sconesen smakade mest mjöl tyckte jag men det var en kul grej ial. 
 
I två dagar gick och gick vi. jag fick jätte ont i fötterna, de sista metrarna stapplade jag bara fram. På kvällarna gick vi ut och åt med Dan. Vi var bla på Jamie Olivers Fifteen. Så himla god mat, deras ankbröst bara smalt i munnen. Vi shoppade lite också. Jag köpte en fin klocka till kärleken, en Fossil klocka. Och så något till barnbarnen förstårs.
 
Det var mysigt att träffa Dan, han är så duktig. Har startat upp ett företag tillsammans med några kollegor. Han är klok och ambitiös. Jag är mycket stolt över honom. 
 
Nu är jag hemma igen, fortsätter att försöka komma ikapp de senaste två åren. Promenerar varje dag, går på Yoga 2 ggr i veckan. Äter bra och försöker meditera. Har lyckats gå ner i vikt. 
 
Igår var min dotter och Alma på besök. Alma börjar bli stor, hon pratar och pratar. Är så mysigt med henne. Längtar till mina barn och barnbarn. Till det som var, tänker på hur livet har blivit. Kanske inte det jag drömde om men det är ok ändå. Jag försöker leva i nuet. Mina barn mår bra och har det bra. De har en fantastisk pappa som bryr sig mycket och älskar dem.  För oss båda har familjen och barnen alltid varit det viktigaste. Vi har en bra relation och jag månar mycket om barnens pappa. Han är i en ny relation och nygift med Kristina. Han verkar ha det bra med henne. Det viktigaste att vi kan prata och ha en bra dialog. Han betyder mycket för mig och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Han har gett mig det finaste jag har i livet, våra barn, mycket vackra minnen och upplevelser.
 
I en ny relation och en ny familj är det inte alltid lätt att känna sig bekväm. De har sina familjerelationer och sina mönster, sina traditioner, sina vanor. Jag har också egna vanor och traditioner från min uppväxt som jag har försökt föra vidare till mina barn. Vi hade t.ex tradiotionen att varje födelsedag gå upp med fruktkorg och sjunga för den som fyllde år. Vi hade också en frukost bricka med ljus och presenter till födelsedagsbarnet. Det var en härlig och prirrade känsla för mig när jag låg och väntade på att pappa och mamma skulle komma med syskonen och sjunga för mig. Den känslan ville jag att mina barn skulle uppleva också. Jag tror att Per och jag gjorde ett bra jobb genom att ge våra barn detta.
 
 
Till top