Almas mormor

En blogg om familj, hälsa och vardag

Veckan som gått..

Allmänt Permalink2
Förra helgen fick jag äntligen min slowjuicer och jag satte genast igång och exprementerade med olika grönsaker. Handlade frukt och grönt på ICA Maxi för omkring 500kr. Jag har tidigare köpt Renée Voltarie bok "Juice Power and Detox" som jag har läst flera gånger, pärm till pärm. Jag tycker att alla mina juicer har smakat gott hittills. Ofta använder jag ca 1 cm färsk ingefära, detta efter att ha tagit för mycket i början, det bränner till ordentligt i halsen. Nu vet jag hur mycket jag ska ha för att inte ingefäran ska ta över. Mina favorit är ändå med rödbeta apelsin och morot, läskande och ganska mild i smaken. Jag har som sagt kört juicer i 6 dagar nu. Jag har gjort juicer och druckit dessa på förmiddagarna fram till lunch. Eftersom jag ofta arbetar från kl. 13-21 så har jag tagit med mig matlåda till jobbet. Av grönsaksresterna har jag gjort biffar, kryddat med salt och peppar, jättegott!! Tillsammans med en sallad eller någon grönsakspytt och lite lite cremefraiche med örter så har det blivit en mycket god lunch eller middag för mig. Jag har inte ätit kött på hela veckan utan hållit mig till vegetarisk kost. Det är nästan så att jag längtar tills jag får sätta mig ner och njuta av maten. 
 
I måndags gick jag också till farbror doktorn. Berättade min historia och bad om en helkoll av mig själv. Han lyssnade bra och förklarade att jag omöjligt kan gå upp 20 kg på 2 år utan att ha, som han uttryckte sig,  stoppat i mig. Ok! jag får göra avbön. Jag har tröstätit, inte tränat, tyckt synd om mig själv. Men, Nu får det vara nog!!
 
Jag fick ta blodprover för att kolla upp sköldkörteln, kolesterolet, elelktrolyter samt blodstatus. Han kollade mitt blodtryck, som är och alltid har varit bra. Min vikt samt min längd. Mitt BMI ligger på 31 enligt räknabmi.se vilket är övervikt och jag bär på 43% fett. Hmm inte bra.
 
Jag fick också väga mig hos doktorn, med kläder vägde jag 89,2kg. Jösses! Jag hade redan gått ned ca 2,5kg från det att jag kom hem från Thailandresan i slutet på december. Det är ju bara det en morot för att fortsätta på min väg till ett hälsosammare liv!!!
 
Jag har köpt kort på Sats! Tillsammans med min bästa vän Cissi skulle jag börja träna, hade jag tänkt! Det är bara det att jag har så svårt att komma igång själv. Har liksom ingen motivation! Jag behöver en rejäl spark i baken, något som jag hoppades att Cissi skulle ge mig. Det är bara det att hon ännu inte köpt sitt kort. Min kloka dotter Johanna tipsade mig om att jag kunde börja gå på löpbandet samtidigt som jag lyssnade på ljudböcker, radiodokumentärer eller podcasts? Och det är en jättebra idé! Jag tycker nämligen mycket om att lyssna på P1 dokumentärer. När jag var i Thailand i 3 veckor så lyssnade jag varje dag på nerladdade program. Jag kan tänka mig att en timme på löpbandet kommer kännas väldigt kort tid om jag lyssnar på något spännande program samtidigt. Sagt och gjort! Jag tog på mig mina nyinköpta tights och tog mig till Sats före arbetet i onsdags. Det är så bra att träna på förmiddagarna, speciellt nu när alla nyårslöften ska uppfyllas. Det går verkligen inte att träna efter jobbet eller tidigt på morgonen, det finns ingen plats, någonstans..
 
Med detta sagt så känner jag mig väldigt nöjd med mig själv efter den här veckan. Det är bra med en mjukstart, så att man inte gasar i 180 första veckorna, det slutar garanterat med att man kör rätt in i väggen. Tro mig, jag har gjort det så många gånger förr. Nu vet jag bättre!  
 
Till top